Bolu Mengen İlçesi Pazarköy Köyünde İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Sertifikalı Süt Hijyeni Kursu düzenlendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih TATLI tarafından verilen eğitime 19 kursiyer katıldı.
Kurs kapsamında Hijyenik koşullarda elde edilen inek ve manda sütlerinden ilçenin önemli gelir kaynaklarından Mengen Peyniri yapımı ele alındı.
Kursta ayrıca Urfa Peyniri, Manda Peyniri, Lor Peyniri, Çörek otlu Peynir, Şirden Mayalı Mengen Peyniri, Ticari Mayalı Mengen Peyniri, Mayasız Yoğurtlu Mengen Peyniri de yapıldı.
Olgunlaşmayı bekleyen peynirler Pazarköyde yapılacak Tadım Şenliğinde sergilenerek katılımcıların beğenisine sunulacağı belirtildi.
Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet;
"Mengen ilçemiz hayvancılık ve ürünleri ile ilimizde başı çeken ilçelerimizdendir. Üreticilerimizin talepleri doğrultusunda düzenlenmiş olan kursumuzda doğru bilinen yanlışlar ele alınarak hijyen kuralları ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları hakkında kursiyerler bilgilendirilmiştir. Kurslarımızı İl/İlçe müdürlüklerimiz tarafından üreticilerimizin talepleri doğrultusunda devam edecek olup yetiştiricilerimizin bu kurslardan maksimum düzeyde faydalanmalarını diliyorum" dedi.
Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.