Bolu Mengen İlçesi Pazarköy Köyünde İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Sertifikalı Süt Hijyeni Kursu düzenlendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih TATLI tarafından verilen eğitime 19 kursiyer katıldı.
Kurs kapsamında Hijyenik koşullarda elde edilen inek ve manda sütlerinden ilçenin önemli gelir kaynaklarından Mengen Peyniri yapımı ele alındı.
Şirden Mayalı, Ticari Mayalı, Mayasız ve Manda Sütünden Mengen Peyniri çeşitleri ile Urfa Peyniri, Hellim Peyniri, Lor peyniri ve Çörekotlu Top Peynir olmak üzere 9 çeşit peynir yapıldı.
Mengen Pazarköyde Tadım Şenliği ve Sertifika Töreni düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Betül BÜYÜKKILIÇ, İl Müdürü İzzet Murat, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali İhsan Yıldız, İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
14'ü kadın olan kursiyerlere İlçe Kaymakamı Betül BÜYÜKKILIÇ ve İl Müdürümüz İzzet MURAT tarafından sertifikaları takdim edildi. Aile fotoğrafı çektirildi. Sertifika töreninden sonra kursiyerler tarafından yapılan ve geçen süre zarfında olgunlaşan peynirler Tadım Şenliğinde katılımcıların damaklarına hitap ederken, büyük beğeni kazandı.
Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet;
"Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu tarz eğitimler kırsal bölgede yaşayan kadın çiftçilerimize ulaşmamızda büyük rol oynuyor. Bakanlığımızın insan odaklı çalışma prensibinde pozitif ayrıcalık uyguladığı kadın çiftçilerimizin el emeği göz nuru ile yaptıkları peynirler gerek bizler gerekse katılımcılarımız tarafından beğeni ile tüketildi. Eğitimlerimiz talep, istek ve öneriler doğrultusunda gerçekleştirilmekte olup eğitim almak isteyen vatandaşlarımız İl/ilçe müdürlüklerimize başvurmaları halinde kendilerine gerekli bilgi ve yönlendirme sağlanacaktır " dedi.
Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.