Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı işbirliği kapsamında “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" gereğince örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele hijyen ve gıda güvenilirliğine yönelik eğitim düzenlendi.
Bu kapsamda, İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri Gıda Mühendisi Birsen ÖZKAN ve Gıda Mühendisi Buse YAŞLI tarafından eğitim kurumlarının kantin ve yemekhane çalışanlarına eğitim verildi. 66 kişinin katıldığı eğitimde gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, gıda maddelerinin depolama, hazırlama, servis ve satış koşulları konularında bilgilendirme yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından “Hastalıklar ve Bulaşma Yolları, Beslenme" konularında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verildi.