T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Türkiye Yerel Buğdaylar Sempozyumu Bolu’da..

Yayın Tarihi : 21.12.2018
​Yerel buğdayların özellikle çevresel baskı unsurlarına karşı dayanıklılıklarının ve sağlık-beslenme gibi alanlarda üstünlüklerinin vurgulandığı sempozyumun gerçekleştiği Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yerimizi aldık.
Modern buğdayın atası olarak bilinen ve 10 bin yıllık geçmişe sahip İza buğdayının küllerinden yeniden doğmasına vesile olan ve Bolu Belediyesi ile iş birliği halinde çalışmalarını sürdüren Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı; “Tüm çalışmalarımızı üniversitemiz ve Belediye Başkanlığımız ile yürüttük. Tarım İl Müdürlüğümüz’ün tüm personeliyle bu işi buraya kadar getirdik. Bugün de bir aradayız. Bugün yapacağımız bu çalışmada asıl hedefimiz, Türkiye’nin bütün bölgelerinde yapılan çalışmalar ile, herkesin elinde olan bilgileri birbiri ile paylaşması ve tüm bu çalışmalar birleştirilerek daha önemli noktalara taşınması olacaktır.” şeklinde konuştu. Sempozyum, Prof. Dr. Fahri Altay’ın ‘Cumhuriyet’ten Günümüze Buğday Çalışmaları’ ve Ekmeğe Üfleyen Kadın olarak bilinen Mine Ataman’ın ‘Milli Tarım, Yerli Buğday, Anadolu Ekmeği Dünya Sofralarında’ adlı sunumlarıyla devam etti. Sempozyumun sonunda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Fahri Altay’a ve Abant İzzet Baysal Rektörü Mustafa Alişarlı tarafından Mine Ataman’a plaket takdim edildi.