Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BOLU İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    • ZEKERİYA AR
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • İSMAİL ALTINTAŞ - İL MÜDÜR YARDIMCISI V.
    • EROL YILDIZ - İL MÜDÜR YARDIMCISI V.
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİMİZ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBESİ
    • ÇAYIR,MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİMİZ
    • DÖRTDİVAN İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • GEREDE İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • GÖYNÜK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIBRISCIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • MENGEN İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • MUDURNU İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • SEBEN İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • YENİÇAĞA İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    BİRİMLER
    • HUKUK BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIMSAL DESTEK HESAPLAMA
    KÜPE SORGULAMA
    EBYS EVRAK DOĞRULAMA
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    TARIM TAKVİMİ
    ÖZEL VETERİNER KLİNİKLERİ
    GÜBRE BAYİLERİ
    TARIMSAL DESTEKLER
    İLİMİZDE AVCILIĞI YAPILAN TATLI SU CANLILARI
    TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksBolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Bolu'da Hayvansal Ürün Üreten İsletmelerde Denetim ve Numune Alımları Devam Ediyor

8.12.2025 / Gösterim Sayısı : 57 / Arşiv

​Gıda güvenilirliğini sağlamak ve tüketici menfaatlerini korumak amacıyla, gıda ve yemle ilgili resmi kontroller 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütülmektedir. Söz konusu Kanunun 29. maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, gıda işletmeleri HACCP sistemini kurmak ve etkin bir şekilde uygulamakla yükümlüdür.

​İşletmelerin denetim sıklığı ise “İşletmelerin Riske Dayalı Denetim Sıklığının Belirlenmesi Prosedürü" çerçevesinde belirlenmektedir. Bu doğrultuda, hayvansal ürün üreten işletmelerde HACCP tetkikleri yapılmakta; ayrıca üretmiş oldukları ürünlerden numuneler alınarak mikrobiyolojik analizler ile risk görülen diğer analizler gerçekleştirilmektedir. 

Hayvansal ürün üreten işletmeler, Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği gereğince almaları zorunlu olan numuneleri belirlenmiş programlar doğrultusunda almakla yükümlüdür. 

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, denetim ekiplerimiz tarafından işletmelerin risk esaslı denetimleri düzenli olarak yapılmakta; işletmelerin kendi aldıkları numunelere ek olarak, Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği kapsamında doğrulama numuneleri de İl Müdürlüğümüzce alınarak analiz ettirilmektedir.


Son Haberler
...
Sorgum Sudan Otu Melezi Üretim Çalışmaları Baş ...
...
Sahte Zeytinyağları Biyodizelde Kullanılmak Üz ...
...
Su Ürünleri Tesislerinde Denetimler Sürüyor
...
Bolu'da Üniversite Öğrencileri Uygulamalı Balı ...
...
Mengen’De “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Dest ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Karamanlı Mahallesi Mazhar Mürtezaoğlu Caddesi No:4/1 Merkez - BOLU

  • Telefon : 0374 - 215 11 35 / 215 51 86 / 215 13 00

  • Faks : 0374 217 69 04

  • E-Posta : bolu@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI